Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Handicap 54 (GVB)

Sinds 2012 is het golfvaardigheidsbewijs omgedoopt in Handicap 54. Maar wat is er veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Waarom moet u eigenlijk Handicap 54 halen? U vindt hier alle informatie over Handicap 54 (GVB).

Wat is Handicap 54 (GVB)?

Het golfvaardigheidsbewijs is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Vanaf die datum werd het GVB namelijk gekoppeld aan Clubhandicap 54. Ondertussen is per 1 januari 2016 Clubhandicap 54 gewijzigd naar een officiële EGA-handicap. Het wordt misschien een beetje verwarrend, maar heel kort samengevat betekent dit dat het GVB tegenwoordig gelijkstaat aan een speelniveau van handicap 54. De wijziging van Clubhandicap naar EGA-handicap betekent alleen dat uw handicap meteen onder dezelfde regels valt als wanneer u een handicap onder de 36 zou hebben.

Tegelijkertijd met de wijziging van het GVB naar handicap 54 heeft het NGF 9-Stappenplan zijn intrede gedaan. Middels het 9-Stappenplan wordt u beter begeleid vanaf een Golfbaanpermissie naar Handicap 54 (GVB) en een lagere EGA-handicap.

NGF Handicap 54 pas

Handicap 54 (GVB), oftewel het golfvaardigheidsbewijs, is het bewijs waarmee u aan kunt tonen dat u de basisprincipes van het golfspel en een bepaald niveau beheerst. Op veel golfbanen in Nederland wordt minimaal een Handicap 54 (GVB) gevraagd om op de golfbaan te mogen spelen. Na het behalen van uw Handicap 54 (GVB), ontvangt u een NGF-pas van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) met uw clubhandicap. U bent meteen lid van deze organisatie. De NGF-pas wordt daarna jaarlijks opnieuw uitgegeven en is geldig van 1 januari tot 1 april van het volgende nieuwe jaar (15 maanden geldig).

Op de NGF-pas wordt ook uw handicap aangegeven. U betaalt elk jaar een bijdrage van € 16,- om lid te zijn van de NGF zodat u de NGF-pas in het bezit krijgt. U ontvangt dan ook 6 keer per jaar het tijdschrift GOLFjournaal van de NGF met interessante artikelen, tips, kortingen en nieuws.

Hoe haalt u Handicap 54 (GVB)?

Een NGF-pas kunt u halen door het 9-Stappenplan te volgen en het GVB-examen te halen. De eerste stap is het halen van een golfbaanpermissie. Nadat u de eerste stap heeft gehaald, kunt u het GVB-examen afleggen bestaande uit het golfregelexamen en het praktisch examen.

Golfweetje!

Wist u dat er bijna 400.000 geregistreerde golfers zijn in Nederland en dat golf daarmee de derde meest populaire sport is?

Als u het GVB-examen haalt, ontvangt u van de NGF een NGF-pas waarmee u op bijna alle golfbanen in Nederland mag spelen!

Waar kunt u Handicap 54 (GVB) halen?

Er zijn meerdere locaties in Nederland waar u het GVB-examen kunt halen. Een locatie waar u Handicap 54 (GVB) kunt halen, is aangesloten bij de NGF en mag officieel het golfregelexamen afnemen en u daarvoor laten slagen.

Zoek naar een locatie in uw buurt!

Hoe kunt u zich voorbereiden op het GVB-examen?

Voorbereidingen om Handicap 54 (GVB) te halen:

  1. Volg één van onze golfcursussen die u begeleidt naar Handicap 54,
  2. Koop het regelboek 'Golfregels en Amateurstatus Regels' van de NGF om de regels te bestuderen,
  3. Bereid uzelf voor door het boekje 'Oefenvragen voor het golfregelexamen' te bestuderen,
  4. Test uw kennis door gratis de officiciele Golfregelexamens te maken.
Advertentie