Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Handicap 54 (GVB)

Sinds 2012 is het golfvaardigheidsbewijs omgedoopt in handicap 54. Maar wat is er veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Waarom moet u eigenlijk handicap 54 halen voordat u de golfbaan op mag? U vindt hier alle informatie over handicap 54 (GVB).

Wat is handicap 54 (GVB)?

Het golfvaardigheidsbewijs is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Vanaf die datum werd het GVB namelijk gekoppeld aan WHS-handicap 54. Ondertussen is per 1 januari 2016 Clubhandicap 54 gewijzigd naar een officiële EGA-handicap. Het wordt misschien een beetje verwarrend, maar heel kort samengevat betekent dit dat het GVB tegenwoordig gelijkstaat aan een speelniveau van handicap 54. De wijziging van Clubhandicap naar WHS-handicap betekent alleen dat uw handicap meteen onder dezelfde regels valt als wanneer u een handicap onder de 36 zou hebben in het verleden.

Tegelijkertijd met de wijziging van het GVB naar handicap 54 heeft het NGF 9-Stappenplan zijn intrede gedaan. Middels het 9-Stappenplan wordt u beter begeleid vanaf een Golfbaanpermissie naar handicap 54 (GVB) en een lagere WHS-handicap.

NGF Handicap 54 pas

Handicap 54 (GVB), oftewel het golfvaardigheidsbewijs, is het bewijs waarmee u aan kunt tonen dat u de basisprincipes van het golfspel en een bepaald speelniveau beheerst. Op veel golfbanen in Nederland wordt minimaal handicap 54 (GVB) gevraagd om op de golfbaan te mogen spelen. Na het behalen van uw handicap 54 (GVB), ontvangt u een digitale NGF-pas van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) met uw eerste handicap zodra u deze handicap laat registreren bij een (virtuele) golfclub. De NGF-pas wordt daarna jaarlijks opnieuw uitgegeven, zolang u lid blijft van een vereniging, en is geldig van 1 januari tot 1 april van het volgende nieuwe jaar (15 maanden geldig).

Op de NGF-pas wordt ook uw handicap aangegeven. Zonder een NGF-registratie kunt u geen NGF-pas ontvangen en een handicap laten registreren. In de meeste gevallen ziet u het NGF-lidmaatschap terug op uw factuur van uw golfclub.

Hoe haalt u NGF Handicap 54 (GVB)?

Een NGF Handicap 54 behaalt u in 3 stappen. De eerste is het behalen van uw baanpermissie. De tweede is het slagen voor het NGF Regel Examen. De derde is het spelen van een qualifying kaart met voldoende resultaat.

Golfweetje!

Wist u dat er bijna 400.000 geregistreerde golfers zijn in Nederland en dat golf daarmee de derde meest populaire sport is?

Als u het GVB-examen haalt, ontvangt u van de NGF een NGF-pas waarmee u op bijna alle golfbanen in Nederland mag spelen!

Waar kunt u handicap 54 (GVB) halen?

U kunt in heel Nederland Handicap 54 halen. Een locatie waar u handicap 54 (GVB) kunt halen, is aangesloten bij de NGF. Het NGF-regelexamen kunt u dagelijks digitaal bij ons afleggen.

Hoe kunt u zich voorbereiden op het GVB-examen?

Voorbereidingen om handicap 54 (GVB) te halen:

  1. Volg één van onze golfcursussen die u begeleidt naar Handicap 54,
  2. Koop het regelboek 'Golfregels en Amateurstatus Regels' van de NGF om de regels te bestuderen,
  3. Bereid uzelf voor door het boekje 'Oefenvragen voor het golfregelexamen' te bestuderen,
  4. Test uw kennis door gratis de officiële Golfregelexamens te maken.
Advertentie