Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Veel gestelde vragen over de virtuele golfclub

 • Korting op greenfee

 • Hoe maak ik een kortingsvoucher aan?

  Zorg ervoor dat u bent ingelogd op de website van Golf4Holland en ga naar het overzicht van golfbanen met korting.

  1. Kies een locatie waar u wilt spelen,
  2. Neem contact op met de golflocatie en bespreek de volgende zaken met hen:
   1. De datum en tijd dat u wilt spelen,
   2. Dat u gebruik wilt maken van een GreenFree-voucher,
   3. Controleer of er een maximum totale handicap per flight is en of dit een probleem voor uw flight is.
  3. Kies uw aanbieding en klik op 'Maak uw voucher',
  4. Controleer uw aanvraag en maak de voucher aan door te klikken op 'Maak uw voucher',
  5. U ontvangt uw voucher op het e-mailadres dat bekend is bij Golf4Holland.

  Laatst bijgewerkt: 05-02-2019

 • Hebben jullie ook aanbiedingen voor een golflidmaatschap?

  Naast onze zeer lage jaarcontributie, waarmee u op ruim 100 golfbanen korting krijgt, hebben we elk jaar vanaf 1 juli een aanbieding voor een golflidmaatschap bij onze virtuele golfclub. Als u in de laatste 2 maanden van het jaar lid wordt van onze golfclub, ontvangt u de resterende maanden van dat jaar gratis.

  Laatst bijgewerkt: 05-02-2019

 • Zijn jullie de voordeligste virtuele golfclub?

  We kunnen ons bij de goedkoopste virtuele golfclubs van het land rekenen. U kunt ervan uitgaan dat we altijd zorgen voor een gebruiksvriendelijke online omgeving om bijvoorbeeld uw handicap te registreren en dat we u graag te woord staan bij vragen via e-mail of telefoon.

  Laatst bijgewerkt: 22-05-2022

 • Lid worden van een virtuele golfclub

 • Wat is een virtueel golflidmaatschap zonder een fysieke club?

  Vroeger bestonden er alleen fysieke golfclubs waar golfers lid konden worden. Met de opkomst van internet zijn deze golfclubs uitgebreid met golfclubs die volledig op internet opereren. U kunt een virtuele golfclub dan ook vergelijken met een normale golfclub, maar dan zonder een golfbaan, waardoor het lidmaatschap een stuk goedkoper is.

  Doordat de virtuele golfclub geen eigen golfbaan heeft, heeft u veel meer vrijheid in de keuze waar u wilt golfen. De contributie is hierdoor vaak minder dan 10% van een regulier lidmaatschap bij een fysieke golfclub. Een virtuele golfclub is daardoor extra interessant voor golfers die op veel verschillende golfbanen willen spelen, voor golfers die te weinig spelen om een volledig lidmaatschap aan te schaffen of voor golfers die op een eenvoudige en goedkope manier hun handicap 54 (GVB) willen registreren bij de NGF.

  Lidmaatschap bij Golf4Holland

  In samenwerking met Golf4Holland bieden wij u de mogelijkheid aan om lid te worden van een virtuele golfclub. De jaarlijkse kosten zijn maximaal € 64,- per jaar en dit is inclusief registratie bij de NGF. U kunt gebruikmaken van de website of mobiele apps om scores en statistieken bij te houden. Daarnaast krijgt u op 100+ golfbanen korting op de greenfee.

  Word direct lid van de virtuele golfclub

  U kunt meer informatie vinden in het artikel Wordt u clublid of vrije golfer?

  Laatst bijgewerkt: 05-02-2022

 • Handicapregistratie vrije golfers via Stichting Golfsport is gestopt, wat nu?

  Het is inderdaad niet meer mogelijk om een NGF-registratie via Stichting Golfsport te registreren. Een lidmaatschap bij Golf4Holland is een goed alternatief. U betaalt één van de laagste contributies in Nederland en u krijgt op 100+ golfbanen korting. Registreer uzelf voor de virtuele golfclub van Golf4Holland

  Laatst bijgewerkt: 05-02-2022

 • Moet ik mijn baanpermissie registreren bij de NGF?

  U moet uw golfbaanpermissie registreren bij de NGF. U ontvangt hierna een NGF-pas en in de toekomst kunnen andere clubs uw baanpermissie terugvinden om bijvoorbeeld uw handicap 54 (GVB) te activeren.

  Laatst bijgewerkt: 05-02-2022

 • Hoe vraag ik een NGF-pas aan voor mijn handicap 54 (GVB)?

  Zodra u een golfbaanpermissie of handicap 54 (GVB) heeft gehaald, moet u deze bij de NGF laten registreren om in het bezit te komen van een golfpas. Met deze NGF-pas kunt u aantonen bij de golfbanen dat u een bepaald niveau heeft en op deze manier wordt u toegelaten op de golfbaan.

  Met een lidmaatschap van de virtuele golfclub kunt u in beide gevallen uw NGF-pas aanvragen op een voordelige manier. U heeft zelfs de mogelijkheid om scorekaarten in te leveren om uw handicap te verlagen. Elk jaar wordt een nieuwe NGF-pas verstrekt met uw huidige handicap.

  Laatst bijgewerkt: 05-04-2022

 • Kan ik lid worden van de virtuele golfclub als ik in het buitenland woon?

  Ja, dit is zeker mogelijk. Met een adres in het buitenland kunt u gewoon lid worden van de virtuele golfclub en gebruikmaken van de kortingen op golfbanen in heel Europa.

  Laatst bijgewerkt: 05-03-2022

 • Kan ik lid zijn van meerdere golfclubs tegelijk?

  Als u al een lidmaatschap bij een andere golfclub heeft, kunt u ook lid worden van de virtuele golfclub van Golf4Holland. U moet er alleen wel rekening mee houden welke golfclub u als homecourse markeert. De homecourse is namelijk de golfclub waar u uw scorekaarten moet inleveren voor uw handicap. Zij zijn ook altijd het aanspreekpunt voor zaken omtrent de NGF-registratie.

  Laatst bijgewerkt: 05-02-2019

 • Hoelang duurt het voordat ik mijn NGF-pas ontvang?

  In principe ontvangt u een digitale NGF Pas, die gemiddeld een paar uur na registratie zichtbaar is. Op verzoek kunt u een fysieke pas aanvragen

  Laatst bijgewerkt: 22-05-2022

 • Gegevens aanpassen en invoeren

 • Hoe kan ik een scorekaart registreren?

  U kunt zowel via de desktop via de Golf4Holland website als mobiel via de Golf4Holland App uw scorekaart registreren. Desgewenst kan dat ook via de NGF-systemen.

  Uw playing handicap wordt automatisch getoond en verwerkt in de scorekaart. Tijdens het invoeren van uw scores, worden de stablefordpunten automatisch berekend.

  Laatst bijgewerkt: 22-05-2022

 • Hoe registreer ik een buitenlandse scorekaart?

  Als u gebruik maakt van de Golf4Holland systemen is er geen verschil met de Nederlandse scorekaarten. Mocht een baan niet beschikbaar zijn, dan kunt u Golf4Holland een email sturen en zal uw locatie en baan binnen 24 uur beschikbaar zijn voor het registreren van uw scorekaart. Maakt u gebruik van de NGF-systemen, dan moet u zelf de stableford punten berekenen en baangegevens invoeren. U kunt ook alleen totaalresultaten invoeren en geen resultaat per hole, zoals bij Golf4Holland systemen.

  Laatst bijgewerkt: 22-05-2022

 • Hoe pas ik mijn handicap aan?

  Uw handicap wordt automatisch aangepast als u qualifying scores invoert. Deze handicap wordt ook bij de NGF geregistreerd als lid van Golf4Holland.

  Als uw handicap niet klopt of er zijn bijzondere redenen om uw handicap aan te laten passen, neemt u dan s.v.p. contact op met Golf4Holland via het e-mailadres info@golf4holland.nl.

  Laatst bijgewerkt: 05-02-2019

 • Hoe noteer ik een scorekaart als qualifying kaart?

  Zodra u een nieuwe scorekaart heeft geopend, kunt u de optie 'qualifying' selecteren.

  Laatst bijgewerkt: 05-02-2019

Advertentie