Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Spelen van een Qualifying Ronde

Om een NGF Handicap 54 te behalen moet u een qualifying ronde spelen. Dat kan pas na dat u uw baanpermissie behaald heeft en geslaagd bent voor het NGF-regelexamen

Wat houdt spelen van een Qualifying Ronde in?

Het praktisch deel van het GVB-examen kunt u behalen door een zogenaamde Qualifying kaart in te leveren. Deze Q-kaart, in de volksmond, moet gespeeld worden onder handicap condities over 9 of 18 holes van een zelf te kiezen kleur tee. U speelt deze ronde golf met handicap 54 en met een marker die minimaal het golfregelexamen succesvol heeft afgerond. In deze ronde golf van 9 of 18 holes moet u minimaal 18 respectievelijk 36 punten scoren om uw GVB-examen te halen. Aan het einde van de ronde laat u de Qualifying kaart ondertekenen door uw marker en kunt u de score laten registreren voor uw handicap.

Hoe speelt u een qualifying ronde?

Golfweetje!

Waarom 18 holes? De Schotten namen na elke hole 1 slokje Whisky uit hun heupflacon. Na 18 holes was deze op!

  1. Qualifying kaarten moeten gespeeld worden onder handicap condities (voorheen Qualifying Condities)
  2. Controleer in het clubhuis met de Playing Handicap Tabel op basis van het aantal holes dat u gaat spelen en de kleur van de tees waarvan u wilt spelen, uw Playing Handicap
  3. Uw marker moet minimaal over het NGF Golf Regel Examen beschikken
  4. Reken na de ronde uit hoveel punten u heeft behaald. In het nieuwe WHS systeem moet u tenminste 19 punten over 9 en 36 punten over 18 holes behalen om een NGF Handicap 54 te verkrijgen.
  5. Voer deze kaart in via de Golf4Holland App of via de Golf4Holland website, of stuur de kaart via de email naar info@golf4holland.nl. U dient de kaart zelf zorgvuldig te bewaren.

Wat gebeurt er als ik meer dan 36 punten in totaal heb gehaald?

U heeft meer dan 36 punten totaal gehaald? Gefeliciteerd! U verlaagt nu namelijk meteen uw handicap. Voor elk punt dat u boven de 36 scoort, verlaagt u uw handicap met 1 punt. Meer informatie over een WHS-handicap leest u bij een handicap registreren.

Een voorbeeld: U heeft over 9 holes 21 punten gehaald. U ontvangt over de andere 9 holes automatisch 18 punten. Uw totaalscore wordt in dit geval 21+18=39. U heeft dus 3 punten meer gehaald dan 36 en dat betekent dat u uw handicap direct verlaagd naar handicap 51. Want voor elk punt boven de 36 geldt dat u 1 punt zakt met uw handicap.

Geen lid van een bepaalde locatie en toch een handicap (GVB) registreren?

Ja, dat kan! Via onze virtuele golfclub . Met een lidmaatschap van deze virtuele golfclub kunt u uw handicap online via uw computer of mobiele apparaat registreren. En u heeft toegang tot heel veel voordeel!

Ook voor de vrije golfers is het mogelijk om een handicap 54 (GVB) te halen. Sinds 1 april 2013 is het niet meer mogelijk om dit via Stichting Golfsport te doen. Registratie kunt u nu laten plaatsvinden bij golfclubs die registraties uitvoeren voor niet-leden en bij virtuele golfclubs. Via onze directory voor golfbanen kunt u golfbanen met handicapregistratie eenvoudig in uw buurt zoeken.

Het is ook mogelijk om lid te worden van Startende Golfers Golfclub. Met een lidmaatschap van deze virtuele golfclub kunt u uw handicap online via uw computer of mobiele apparaat registreren.

Wat is er met de Vaardigheidstest en Proeve van Bekwaamheid gebeurd?

De Vaardigheidstest en de Proeve van Bekwaamheid zijn vervangen door het huidige praktische deel van het GVB-examen. Deze twee praktijkexamens werden vaak als stressvol ervaren. Door voortaan alleen nog een Qualifying kaart te hoeven lopen, hoopt de NGF dat plezier in de golfsport meer centraal zal staan.

Advertentie