Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Overige benodigdheden voor golf

Als u start met golfen, is het moeilijk om precies te weten welke benodigdheden u wel of niet moet hebben. Wat heeft u nodig als u Clubhandicap 54 (GVB) wilt halen en wat heeft u nodig om te oefenen op de golfbaan? Er zijn golfproducten die onmisbaar zijn, maar er zijn ook veel golfproducten die u niet per se nodig heeft. Uiteindelijk blijft het een persoonlijke voorkeur en naarmate u langer golft, zullen er optionele golfproducten zijn die in uw ogen onmisbaar zijn. Wij hebben geprobeerd om niet naar deze voorkeur te kijken en een zo objectief mogelijk beeld te geven van de minimale en optionele golfproducten.

Direct naar onze webshop voor startende golfers

De golftas met minimale benodigdheden voor golf

Vind de minimale benodigdheden om te golfen in de golftas! Klik op een item voor meer informatie.

Uitgebreide informatie golfproducten

Golfclubs ijzers irons

Golfclubs (irons)

De irons of ijzers zijn de standaard golfclubs van een golfset. De langste golfclub heeft het hoogste getal (bv. 4) en hiermee worden de lange ballen gespeeld. Hoe korter de club, hoe korter de afstand en hoe hoger het getal. Een hele set ijzers bestaat meestal uit 8 golfclubs. Als startende golfer volstaat een golfset bestaande uit 5 golfclubs, zogenaamde starters golfsets, bestaande uit irons 5, 7, 9 een SW en een putter.

Koop direct één van onze starters golfets.

Golfclub putter

Putter

Met de putter worden de puts op en rond de green gemaakt. Deze golfclub is erg belangrijk in de golftas, omdat op en rond de green de meeste punten te scoren zijn.

Golfschoenen

Golfschoenen

Golfschoenen geven goede ondersteuning tijdens een rondje golf waarbij meerdere kilometers gelopen moet worden. De spikes aan de onderkant van de golfschoen geven extra grip in het gras. Als startende golfer kan soms volstaan worden met bijvoorbeeld tennisschoenen, afhankelijk van de plaatselijke regels op de golfclub. Zodra u wat vaker de golfbaan ingaat, is het aan te raden golfschoenen aan te schaffen.

Golfhandschoen

Golfhandschoen

Hoewel golfhandschoenen voornamelijk voor golfers met gevoelige handen zijn of voor golfers die met ruwe golfgrips spelen, worden golfhandschoenen toch vaak als standaard uitrusting gezien. Als u zonder golfhandschoenen speelt, is het voordeel dat de golfleraar beter kan bepalen of u uw golfgrip goed aanleert. Speciale regenhandschoenen zorgen voor een goede grip in natte en/of vochtige condities.

Direct kopen in de webshop voor startende golfers.

Golfballen in netje

Golfballen

Zorg altijd voor voldoende golfballen! Als startende golfer zijn goedkopere golfballen prima om mee te beginnen. Naarmate u een betere golfer wordt, zult u pas het verschil tussen verschillende type golfballen merken.

Direct kopen in de webshop voor startende golfers.

Golf tee's

Tee's

Tee's heeft u nodig om de bal bij de afslag op te plaatsen. Hierdoor komt de bal hoger te liggen en is deze beter te slaan. Bij de driver heeft u langere tees nodig, omdat de golfbal hoger opgeteed moet worden.

Direct kopen in de webshop voor startende golfers.

Golf pitchvork

Pitchvork

Met een pitchvork kunt u pitchmarks (golfbal afdruk) gemaakt door neerkomende golfballen op de green repareren. Dit is erg belangrijk om te doen, omdat hiermee de conditie van de green op pijl wordt gehouden. Bij een niet gerepareerde pitchmark kan het weken duren voordat deze hersteld is waardoor veel golfers last kunnen hebben van deze onregelmatigheid.

Direct kopen in de webshop voor startende golfers.

Golfclub houten

Driver & houten

De driver en houten zijn langere golfclubs waarmee grotere afstanden geslagen kunnen worden. Controle is hierbij moeilijker dan bij ijzers, waardoor deze golfclubs niet echt nodig zijn bij startende golfers.

Golfballengrijper

Golfballengrijper

Met de golfballengrijper bent u in staat om golfballen op te pakken uit water of andere moeilijke plekken, zoals achter een hek. Zeker als startende golfer zult u af en toe een bal op zo'n plek verliezen. De golfballengrijper biedt dan uitkomst!

Direct kopen in de webshop voor startende golfers.

Golfhandschoenen voor regen

Regenkleding

Hoewel de meeste mensen golf uitoefenen in mooi weer, kan het natuurlijk voorkomen dat u in de regen speelt. Regen zorgt voor natte grips (uiteinde golfclub), natte handen en natuurlijk voor natte kleding. Voornamelijk de natte grips en handen zullen uw spel beïnvloeden. De golfclub kan namelijk in uw handen gaan glijden. Dit kan overigens ook gebeuren met warm, vochtig weer, wanneer u zwetende handen heeft. Door uw golftas af te dekken met een, vrijwel altijd bijgeleverde, regenhoes zorgt u ervoor dat uw grips droog blijven. Het gebruik van golfhandschoenen voor nat en vochtig weer geven u zelfs in deze omstandigheden een goede grip.

Direct kopen in de webshop voor startende golfers.

Golfhanddoek

Golfhanddoek

Een golfhanddoek lijkt een overbodige luxe, maar niets is minder waar. Een golfhanddoek kan gebruikt worden om golfclubs schoon te maken, golfballen schoon te maken, uw handen droog te maken, enzovoorts. Door een golfclub goed schoon te houden, blijft het profiel van het clubhoofd schoon van gras en zand, waardoor u optimaal gebruik blijft maken van dit profiel.

Direct kopen in de webshop voor startende golfers.

Golftas

Golftas

Een golftas is onmisbaar bij golfen. Hier kunt u alle golfclubs in kwijt evenals al uw golfaccessoires en golfballen. Daarnaast hebben de meeste golftassen meerdere opbergvakken waardoor u ook persoonlijk dingen kwijt kunt in de tas. Golftassen zijn er als draagtas of als trolleytas. Uw persoonlijke voorkeur zal de doorslag geven in uw keuze, want beide golftassen zijn prima in gebruik.

Direct kopen in de webshop voor startende golfers.

Advertentie