Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Handicap 54 voor de jeugd

Voor jeugdspelers zijn er andere regels voor het halen van handicap 54 (GVB). Ook voor deze spelers heeft het 9-Stappenplan zijn intrede gemaakt. Speciaal voor jeugdgolfers is een aangepast stappenplan ontwikkeld waarin jeugdgolfers in 5 stappen naar handicap 54 begeleid worden.

Jeugd Golf Brevet

Het halen van handicap 54 is onderverdeeld in 5 stappen. Bij elke stap hoort een te behalen tassenlabel; PAR, Birdie, Eagle, Albatross (Golfbaanpermissie) en uiteindelijk handicap 54. Elke stap heeft een aantal vereisten en vanaf tassenlabel Birdie zijn er ook bepaalde vaardigheden in de stap opgenomen. In de laatste stap wordt het golfregelexamen afgenomen en kan de jeugdgolfer een qualifying kaart over 9 holes lopen.

Jeugd Stappenplan Golf Brevet

Golfregelexamen voor de jeugd

De jeugd volgt 9 verplichte regellessen in de praktijk waarin de regelkennis in de praktijk wordt getest. Na het volgen van alle regellessen wordt er vanuit gegaan dat de jeugdgolfer geslaagd is voor het golfregelexamen. Als blijkt dat de regelkennis nog niet voldoende is, worden enkele herhalingslessen gegeven, totdat het niveau voldoende is.

Praktisch examen voor de jeugd

Ook de jeugd loopt een qualifying kaart over 9 holes spelend met handicap 54. In deze ronde golf moeten tenminste 18 punten gehaald worden om het GVB-examen te halen. Deze qualifying kaart moet ondertekend worden door een marker met minimaal handicap 54, dit hoeft dus geen examinator te zijn. Sinds het verdwijnen van de Vaardigheidstest is het niet meer mogelijk het examen aan te passen aan de leeftijd van de golfer. Met de komst van de nieuwe kleuren tees kunnen jeugdgolfers vanaf forwards tees spelen. Bij het lopen van een qualifying kaart kunnen dit de rode en oranje tees zijn. Door een andere kleur te kiezen, is het mogelijk de moeilijkheidsgraad van de golfbaan aan te passen aan de jeugdgolfer.

U kunt het Jeugd-Stappenplan online inzien.

Committed to Jeugd

Golfbanen kunnen gecertificeerd zijn met het Committed to Jeugd kenmerk. Dit betekent dat een golfclub voldoet aan bepaalde eisen van de NGF om jeugdspelers zo goed mogelijk te ondersteunen en op te leiden. De certificering houdt in dat er intensieve samenwerking is tussen de golfclub, de PGA-golfprofessional en de jeugdcommissie waarbij een solide jaarprogramma wordt aangeboden aan de jeugdgolfers. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er een goed jeugdbeleid is waarin plezier en sociale binding belangrijke uitgangspunten zijn. De jeugd kan door middel van het Committed to Jeugd-programma spelenderwijs de golfsport ontdekken. Het talentenprogramma, dat geïntegreerd is, geeft handvaten om de jeugd, die het uiterste uit hun golftalent wil halen, te begeleiden naar het (voor hen haalbare) hoogste niveau.

Vind een Committed to Jeugd golfbaan

Drive, Chip & Putt voor alle kinderen

Drive, Chip & Putt is een spannende spelvorm voor kinderen tussen de 7 en 15 jaar. Iedereen kan meedoen aan de voorrondes die worden gehouden ongeacht of de golfer lid is van een golfclub en/of een handicap heeft. Voor ouders, familie en vrienden is er de mogelijkheid om de wedstrijd van dichtbij te volgen. Lees snel verder op de algemene pagina van Drive, Chip & Putt!

Meer informatie Drive, Chip & Putt

Jeugdledenkaart; 18 holes spelen voor € 2,50

Jeugdleden van NGF A-, B- en C-Leden kunnen een zogenaamde € 2,50-kaart aanvragen als zij voldoen aan de leeftijds- en handicapeisen. Met deze jeugdledenkaart kan voor een zeer gereduceerd tarief gegolfd worden op golfbanen in Nederland. Zoals de naam misschien al verraad is de afspraak tussen de golfclubs dat met deze jeugdledenkaart voor € 2,50 een 18 holes ronde mogen spelen. Het blijft echter wel een 'courtesy' kaart en hierdoor is het geen recht van een speler om voor dit bedrag te mogen golfen.

Op de jeugdledenkaart staan de gegevens van het lid inclusief een recente pasfoto. De jeugdledenkaart geldt telkens voor één jaar. Om in aanmerking te komen voor een jeugdledenkaart gelden de volgende leeftijds- en actieve handicaplimieten:

tot en met 12 jaar13 en 14 jaar15 en 16 jaar17 tot en met 21 jaar
jongens max. 36.0jongens max. 22.0jongens max. 16.0jongens max. 7.0
meisjes max. 36.0meisjes max. 28.0meisjes max. 22.0meisjes max. 14.0
Advertentie