Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Introductie beginnen met golfen

In Nederland zijn bijna 400.000 geregistreerde golfers en hiermee is golf de derde populairste sport van Nederland. Toch is het voor veel startende golfers niet helemaal duidelijk wat golf te bieden heeft en hoe een start in golf gemaakt kan worden.

Golf begint met het nemen van golflessen om een basistechniek te ontwikkelen. Golf is namelijk een vrij technische sport waarbij de golfregels een belangrijke plek innemen. Het eigen maken van de golfregels en etiquette is daardoor de tweede stap die parallel loopt aan het aanleren van een swing.

Het 9-stappenplan ondersteunt de golfer in het aanleren van vaardigheden. De eerste stap hierin is het halen van een NGF-Golfbaanpermissie waarbij de golfer de basisvaardigheden en basisetiquette aanleert. Hierna worden deze vaardigheden verder ontwikkelt met het behalen van handicap 54 waarmee vrijwel op alle golfbanen in Nederland gespeeld kan worden.

Om te kunnen golfen, heeft u ook een aantal golfbenodigdheden nodig. In het begin kan dit een investering betekenen, maar de hoogte van deze investering is grotendeels zelf in te vullen. In de webshop van Startende Golfers is een speciaal assortiment gericht op beginnende golfers te vinden. We hebben hierbij extra gelet op de beste prijs-kwaliteit verhouding. Onder startersbenodigdheden is meer informatie over deze producten te vinden.

Handicap 54 (GVB) en handicapregistratie

Handicap 54, oftewel het golfvaardigheidsbewijs, en de handicapregistratie zijn twee belangrijke aspecten binnen de golfwereld. Deze spelcomponenten zorgen ervoor dat golf op de juiste en correcte manier gespeeld wordt en ze zorgen ook voor goede competitieve mogelijkheden.

Het golfvaardigheidsbewijs is per 1 april 2012 gewijzigd naar Handicap 54 (GVB). U moet nog steeds een examen afleggen om het GVB te halen, maar het GVB-examen is grotendeels aangepast. Alle informatie over de omschrijving en de inhoud van Handicap 54 (GVB) kunt u vinden onder Handicap 54 (GVB). Meer informatie over het 9-Stappenplan vindt u onder NGF 9-Stappenplan.

Nadat u Handicap 54 (GVB) heeft gehaald, is er de mogelijkheid uw WHS-handicap te verlagen. Een handicap geeft uw speelsterkte aan en zorgt ervoor dat spelers van verschillende speelniveaus op een zo gelijkwaardig mogelijke basis met en/of tegen elkaar kunnen golfen. De handicapregistratie hebben wij, bij wijze van verduidelijking, onderverdeeld in drie onderdelen. Door middel van het 9-Stappenplan kunt u begeleid worden naar een lagere handicap. Meer informatie over de handicapregistratie vindt u onder:

Advertentie