Top

Advertentie

0
0,00 EUR

WHS-handicap onderhouden

U heeft uw eerste WHS-handicap gehaald? Gefeliciteerd! Vanaf nu kunt u uw handicap verlagen of verhogen. Het handicapsysteem kijkt altijd naar de laatst 20 scores die u heeft behaald. Dat betekent dat een handicap niet altijd reageert na een ronde golf, zoals u had verwacht. Dit komt bijvoorbeeld doordat een goede score een betere score uit uw lijst met scores kan duwen. En een slechte score kan een nog slechtere score ook uit uw lijst verwijderen. Hierdoor stijgt of daalt uw handicap terwijl u dat misschien niet had verwacht.

WHS-handicap verlagen (of verhogen)

Met Qualifying Scorekaarten kunt u uw handicap verlagen. Deze score moet een acceptabele score zijn. Een acceptabele score wordt aan uw lijst van scores toegevoegd. Deze lijst bestaat uit maximaal 20 scores en loopt terug tot 2016. De gemiddelde score van de beste acht scores uit deze lijst bepaalt uw handicap. Volg deze stappen om een scorekaart op een geldige manier mee te laten tellen voor uw handicap.

Stap 1.
Geef in het systeem aan dat u een qualifying score wilt lopen en vanaf welke kleur tee u speelt.
Stap 2.
Zorg voor de aanwezigheid van een marker.
Stap 3.
Tijdens het spelen noteert u uw bruto score (het aantal slagen dat u heeft gemaakt). Hoge scores en strepen worden automatisch in het systeem aangepast naar de aangepaste bruto score. Dit is de netto dubbel bogey van een hole (par + 2 + handicapslagen).
Stap 4.
Aan het einde van de ronde wordt via een speciale formule het dagresultaat van uw score berekend, dit is ook wel uw handicap van die dag. Deze score wordt aan uw lijst met scores toegevoegd en uit deze lijst worden de beste 8 scores gehaald om uw gemiddelde handicap te berekenen.
Stap 5.
Controleer een dag later wat uw definitieve handicap is. Door de PCC kan een score hoger of lager uitvallen bij moeilijke baanomstandigheden op die bewuste dag. In 90% van de gevallen zal er niks met uw handicap gebeuren.

Qualifying scorekaarten uit het buitenland

Als u een Q-kaart loopt in een land dat is aangesloten bij de het WHS-handicapsysteem, dan kunt u deze scorekaart gebruiken voor uw handicapregistratie. In de Golf4Holland App kunt de scorekaart op dezelfde manier aanmaken en invullen als voor een Nederlandse baan. Mocht uw baan er niet in staan, stuurt u dan een email naar info@golf4holland.nl met het verzoek om de baan toe te voegen. Om een geldig dagresultaat te kunnen berekenen, is het ook nodig dat de course rating (CR), de slope rating (SR) en de Par van de baan ingevuld worden. Deze gegevens vindt u op de scorekaart van de golfclub of u kunt het bij de caddiemaster navragen. De baan is binnen 24 uur beschikbaar.

Bufferzone handicap

Dit is vervallen in het WHS-handicapsysteem.

Actieve en inactieve handicap

Dit is vervallen in het WHS-handicapsysteem.

Uw WHS-handicap bij minder dan 20 scores

Als u minder dan 20 dagresultaten heeft dan wordt uw handicap volgens onderstaande tabel berekend:

AantalHandicapberekeningCorrectie
1 t/m 3Laagste dagresultaat-2.0
4Laagste dagresultaat-1.0
5Laagste dagresultaat0
6Gemiddelde van laagste 2 dagresultaten-1.0
7 of 8Gemiddelde van laagste 2 dagresultaten0
9 t/m 11Gemiddelde van laagste 3 dagresultaten0
12 t/m 14Gemiddelde van laagste 4 dagresultaten0
15 of 16Gemiddelde van laagste 5 dagresultaten0
17 of 18Gemiddelde van laagste 6 dagresultaten0
19Gemiddelde van laagste 7 dagresultaten0
20Gemiddelde van laagste 8 dagresultaten0
Advertentie