Top

Advertentie

0
0,00 EUR

NGF Golfbaanpermissie

De eerste stap in het 9-Stappenplan is het behalen van een golfbaanpermissie. Zonder deze golfbaanpermissie kan het GVB-examen voor handicap 54 niet afgenomen worden. Maar wat houdt een golfbaanpermissie in en wat kan je met een golfbaanpermissie?

Wat is een golfbaanpermissie?

Golfbaanpermissie NGF pas

Een golfbaanpermissie wordt afgegeven door de golfclub waar u deze aanvraagt. Dit kan de golfclub zijn waar u golflessen krijgt of een andere golfclub naar keuze. De golfclub geeft een golfbaanpermissie op advies van uw golfprofessional. De golfclub en de golfprofessional tekenen dit beiden af in het online registratiesysteem. Met een golfbaanpermissie krijgt u toestemming van de golfclub om op de golfbaan te mogen golfen.

In de eerste stap van het 9-Stappenplan waarin u uw golfbaanpermissie haalt, maakt u kennis met de omgeving op de golfbaan en leert u de basisbeginselen van golf. U zult de basistechniek leren van een swing en een introductie krijgen in de gedragsregels op en rond de golfbaan. Nadat u uw golfbaanpermissie heeft ontvangen, bent u in staat om op een plezierige manier baanervaring op te doen en u doet dit ook nog eens op een veilige manier!

Wat kunt u met een Golfbaanpermissie?

Met een NGF Golfbaanpermissie heeft u de volgende mogelijkheden en extra's:

  1. Golfen op de golfbaan waar de permissie is uitgegeven,
  2. Golfen op golfbanen die de golfbaanpermissie accepteren,
  3. Qualifying kaart voor NGF Handicap 54 spelen als u het NGF-regelexamen behaald heeft,
  4. Lidmaatschap bij de NGF waardoor u meteen WA-verzekerd bent tijdens het golfen.

Hoe haalt u een NGF Golfbaanpermissie?

In het boekje Stap 1: Golfbaanpermissie wordt exact uitgelegd wat u moet kunnen en weten om een NGF Golfbaanpermissie te ontvangen. Dit boekje kunt u online bestellen of u ontvangt deze bij uw golfprofessional of golfclub. Aan de hand van dit boekje volgt u golflessen of een golfcursus waarin u wordt begeleid naar een golfbaanpermissie. Hoewel het golfregelexamen pas in stap 2 van toepassing is, zijn er golfclubs die de golfbaanpermissie pas afgeven nadat het golfregelexamen gehaald is.

Advertentie