Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Wordt u clublid of vrije golfer?

U heeft verschillende opties, als u wilt golfen in Nederland. Een lidmaatschap bij een golfclub, een lidmaatschap bij een virtuele golfclub of als vrije golfer. Onderstaand ziet u welke vormen van lidmaatschappen er tegenwoordig onder andere mogelijk zijn.

  • Volledig lidmaatschap golfclub met golfbaan
  • Virtueel lidmaatschap zonder golfbaan
  • Jaarkaart
  • Zomer- of winterlidmaatschap
  • Daluren lidmaatschap
  • Losse greenfees aanschaffen

U ziet het, de verscheidenheid is groot en daardoor is het soms moeilijk te bepalen wat goed bij u past. Om toch een keuze uit deze opties te maken, kunt u aan de volgende punten denken.

Hoe vaak wilt u kunnen spelen?

Golfweetje!

Wist u dat veel golfbanen een hospilaity chain hebben en u dus goedkoop op andere golfbanen kunt spelen?

Als clublid betaalt u jaarlijks contributie en daar mag u onbeperkt voor golfen op de golfclub. Als vrije golfer betaalt u per ronde golf die u speelt een greenfe variërend tussen de €25,- en €60,-. Een rekensom kan al snel duidelijk maken wat voor u het gunstigst is. Als u verwacht 5 rondes per jaar te lopen, kunt u zich afvragen of een clublidmaatschap verstandig is. Ditzelfde geldt als u denkt 20 tot 40 rondes per jaar te lopen. In dat geval kan een clublidmaatschap juist interessant zijn. Veel golfclubs hebben ook speciale lidmaatschappen waaronder het twilight lidmaatschap of zomer/winterlidmaatschap. Deze lidmaatschappen zijn goedkoper, maar beperken u wel in de momenten waarop u onbeperkt kunt spelen.

In het verleden werd bij veel golfbanen participatie, obligatie en/of inschrijfgeld gerekend bij een nieuw lidmaatschap. Deze onderdelen bestaan nog wel, maar worden steeds vaker in het jaartarief verrekend. Een eenmalige investering bij het aangaan van een golflidmaatschap wordt dus steeds minder vaak gevraagd.

Veel fysieke golfbanen bieden een kennismakingslidmaatschap aan. Informeer of een golfbaan dit faciliteert, het is een goedkope manier om de sfeer op de golfclub en gofbaan te ervaren.

Lidmaatschap bij onze virtuele golfclub inclusief korting op 100+ golfbanen?

Vindt u het sociale contact belangrijk?

Binnen een golfclub is er veel sociaal contact, vooral als het een vereningsclub betreft. Er worden meerdere wedstrijden georganiseerd en daarnaast worden ook vaak andere activiteiten op en rond de golfbaan georganiseerd. U kunt ook kiezen om een functie binnen de golfclub te vervullen, zoals plaatsnemen in een commissie of in het bestuur. U kunt in wedstrijden met andere leden spelen, waardoor u veel mensen van de golfclub leert kennen. Vindt u dit belangrijk? Of hecht u hier juist geen waarde aan? In het algemeen zult u meer sociaal contact hebben bij een golfclub.

Golfweetje!

Wist u dat de eerste golfballen van dun leer werden gemaakt en gevuld werden met veren? Deze werden tot 1848 gebruikt.

Wilt u kunnen deelnemen aan wedstrijden?

Hoewel er steeds meer mogelijkheden zijn om wedstrijden te spelen via een virtuele golfclub, worden de meeste wedstrijden nog gespeeld binnen de golfclubs. Zo hebben veel golfclubs de WAC (woensdagavond competitie), seniorenwedstrijden, herenwedstrijden, dameswedstrijden, jeugdwedstrijden en themawedstrijden. Dit zijn verschillende wedstrijden, waardoor iedere doelgroep een keuze heeft. Mocht u echt fanatiek zijn, dan zou u eventueel mee kunnen doen in de golfcompetitie met een team van uw golfclub.

Wilt u graag op één golfbaan spelen of op meerdere?

Als u liever niet elke keer op dezelfde golfbaan wilt spelen, moet u zich afvragen of u wel clublid wilt zijn. Want elke keer als u naast uw lidmaatschap ergens anders wilt golfen, moet u ook weer greenfee betalen. Stel: u heeft een golfbaan in de buurt liggen die u helemaal fantastisch vindt, dan kan het juist weer een voordeel zijn om van die golfbaan lid te worden. U kunt dan namelijk onbeperkt genieten van deze golfbaan.

Wat is uw budget om te golfen?

Als vrije golfer heeft u zelf in de hand hoeveel geld u besteedt aan golf. U betaalt alleen als u speelt en mocht u lid zijn van een virtuele golfclub, dan zijn deze kosten beduidend lager dan de kosten die horen bij een clublidmaatschap. Een clublidmaatschap wordt per jaar betaald (er zijn golfclubs met de mogelijkheid deze kosten te spreiden) en vaak heeft u inschrijfgeld, barcontributie en/of obligaties die u moet betalen. Dit is sterk afhankelijk van de golfclub en dus kan het verstandig zijn om dit goed uit te zoeken bij de golfbanen in uw buurt.

Bent u een junior of jong volwassene?

Steeds meer golfclubs vinden het belangrijk om ook de jonge groep spelers sterk te vertegenwoordigen binnen de club. Om die reden worden steeds vaker gereduceerde tarieven gehanteerd voor spelers onder een bepaalde leeftijd (meestal onder de veertig jaar). De participatie en/of inschrijfgelden worden vaak ook flink gereduceerd bij jonge spelers. Als jonge golfer kan het dus een groot verschil maken waar u uw lidmaatschap aangaat en is het de moeite waard om bij een aantal golfclubs te informeren naar deze speciale tarieven.

Lidmaatschappen voor bedrijven

Als bedrijf zijn er speciale lidmaatschappen te verkrijgen op golfclubs. Vaak kunnen deze gecombineerd worden met lespakketten voor de leden van uw bedrijf. Golfen met uw medewerkers is naast de gezonde activiteit een erg goede manier van teambuilding. Door gebruik van de vele verschillende spelvormen binnen golf kunnen leuke wedstrijden ingericht worden waarin het teamverband versterkt wordt.

Advertentie