Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Een nieuwe handicap met het wereldhandicapsysteem 08 december 2019

Het zal voor de Nederlandse golfers nog even duren, maar per 1 januari 2021 wordt het huidige EGA-handicapsysteem vervangen door het wereldhandicapsysteem. Met zes verschillende handicapsystemen die op veel punten van elkaar verschillen, moet het wereldhandicapsysteem eenheid en eenvoud geven in de golfwereld. Het wereldhandicapsysteem is een modern systeem dat ervoor zorgt dat zoveel mogelijk golfers een handicap index verkrijgen en kunnen onderhouden. Golfers kunnen hun handicap index overal op de wereld gebruiken om wedstrijden of recreatieve ronden golf te spelen met spelers van over de hele wereld.

Golfers zullen net als nu scores invoeren via de app GOLF.NL of via de website of handicapterminal van de golfclub. Vervolgens wordt de nieuwe handicap door het nieuwe systeem berekend en dit zal op een andere manier zijn dan nu het geval is. Het doel van het systeem is om met zoveel mogelijk actuele informatie de handicap zo nauwkeurig mogelijk aan te passen gebaseerd op de beste acht scores van de laatste twintig qualifying scores van de golfer.

Vanaf 2020 kunnen landen het wereldhandicapsysteem implementeren. De NGF heeft voor Nederland een ruimere overgangsperiode ingesteld, waardoor wij pas per 2021 gebruik zullen maken van het nieuwe systeem. Tot die tijd blijft alles hetzelfde zoals nu het geval is. Houd onze website in de gaten voor updates en nieuws!

Basisbeginselen van het wereldhandicapsysteem.

De handicap index is maximaal 54 en scorekaarten kunnen gelopen worden over 9 of 18 holes. Een vlot spel wordt aangemoedigd waarbij ready golf en een maximale score (netto dubbel bogey) op een hole moeten helpen het spel soepel te laten verlopen. Bij het invoeren van de score zal een scoreverschil berekend worden die uiteindelijk nog aangepast kan worden aan de playing condities van die dag (moeilijke pin posities, slecht weer, hoge rough). Het is daarom belangrijk dat een score dezelfde dag nog ingevoerd wordt.

Van de twintig meest recente scores zullen de beste 8 scorekaarten gebruikt worden om een handicap index te bepalen. Deze geeft net als de EGA-handicap de speelsterkte van een speler aan en ook hierbij geldt dat iemand deze niet elke dag speelt. Als laatste zullen de golfbanen over de hele wereld aan de hand van de slope rating en course rating geclassificeerd worden. Dit betekent dat de moeilijkheidsgraad op elke golfbaan op dezelfde manier bepaald wordt.

De belangrijkste kenmerken van het wereldhandicapsysteem

  1. Het is mogelijk een handicap te verkrijgen na drie scores.
  2. De handicap index wordt berekend aan de hand van de beste 8 scores van de laatste 20 ingevoerde scores.
  3. De course rating en de slope rating bepalen de moeilijkheidsgraad van de golfbaan.
  4. De maximale score van een hole is de netto dubbel bogey.
  5. De handicap index zal een dag later aangepast zijn, zodat de golfer altijd zijn actuele speelsterkte kent.
  6. Als er abnormale omstandigheden zijn, zal dit opgemerkt worden door hogere dagscores in het systeem en dit zal in alle ingevoerde scores van die dag op die golfbaan verwerkt worden.
  7. Het systeem voorkomt extreme stijgingen in handicap en/of filtert exceptionele ingevoerde scores uit de resultaten.

Introductie van het wereldhandicapsysteem in beeld

Wereldhandicapsysteem in beeld uitgelegd
Wereldhandicapsysteem in beeld uitgelegd
Wereldhandicapsysteem in beeld uitgelegd
Wereldhandicapsysteem in beeld uitgelegd
Wereldhandicapsysteem in beeld uitgelegd
Wereldhandicapsysteem in beeld uitgelegd
Wereldhandicapsysteem in beeld uitgelegd
Wereldhandicapsysteem in beeld uitgelegd
Wereldhandicapsysteem in beeld uitgelegd
Wereldhandicapsysteem in beeld uitgelegd
Advertentie