Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Golfen tijdens de coronapandemie 06 mei 2020

Vanaf 11 mei mag er weer gegolfd worden! Goed nieuws, maar ook tijdens het golfen moeten we anderhalve meter afstand houden van elkaar en de andere algemene veiligheidsregels opvolgen. Daarnaast kunnen we meer aanpassingen van de regels en de baan verwachten om golf veilig te houden tijdens de coronapandemie. We hebben hieronder een overzicht van de mogelijke aanpassingen om besmettingsgevaar te verkleinen, waarbij de optie blijft bestaan om qualifying scorekaarten te lopen.

Score noteren

Scores mogen door de speler zelf genoteerd worden en hoeven niet fysiek door de marker ondertekend te worden. Verbaal of elektronisch bevestigen van een score is voldoende. De scorekaarten hoeven ook niet fysiek ingeleverd te worden bij de commissie indien dit op een andere manier aan de commissie doorgegeven kan worden.

Vlaggenstokken

Vlaggenstokken moeten niet aangeraakt worden door golfers. Er zijn twee mogelijke oplossingen voor dit probleem waar de golfbaan voor zou kunnen kiezen. Allereerst kan het verboden worden de vlaggenstok uit de hole te halen via een gedragsregel of een plaatselijke regel. Daarnaast is er de optie om de vlaggenstokken niet te plaatsen en de pinpositie vooraf bekend te maken.

De hole

Om ervoor te zorgen dat de holes geen besmettingsgevaar vormen, kunnen de holes van binnen verhoogd worden. Hierdoor verdwijnt de golfbal niet in zijn geheel in de hole en kunt u de golfbal zonder aanraking van de hole opnemen.

Bunkers

Het advies luidt om de harken niet te gebruiken en de bunkers met de voet zo goed mogelijk aan te vegen. Harken kunnen weggenomen worden, maar als ze er wel liggen dienen deze niet gebruikt te worden.

Indien uw bal in een voetstap ligt, dan mag deze op een vergelijkbare plek geplaatst worden op een geharkt stuk bunker. Dit geldt echter niet in een qualifyng ronde, dan kunt u de bal alleen verplaatsen na het onspeelbaar verklaren.

Ballenwassers

Ballenwassers worden afgedekt of verwijderd. Wanneer deze nog aanwezig zijn, wordt u geacht deze niet te gebruiken.

Advertentie