Top

Advertentie

0
0,00 EUR

Nieuwsoverzicht Startende Golfers

Ready golf: stimulans voor meer snelheid en plezier 06 februari 2022

We houden er allemaal van om zonder al teveel oponthoud een ronde golf te spelen. Vaak (onnodig) wachten kan als vervelend worden ervaren en u kunt hierdoor uit uw ritme gehaald worden met een minder goede score tot gevolg. Een oplossing hiervoor? Ready golf! Ready golf is een filosofie die voor alle partijen geldt: golfclubs, golfbanen, wedstrijdorganisaties en de golfers. Naast meer achtergrondinformatie over ready golf geven we ook tips over de manier waarop u als golfer kan bijdragen aan meer snelheid en plezier op de golfbaan.

Tips om als golfer ready golf toe te passen

Het zijn kleine dingen waardoor u als golfer al bij kan dragen aan een vlotter speeltempo. Zorgen dat u bijvorbeeld al klaarstaat voor uw slag terwijl de andere spelers hun slag maken. Terwijl zij hun slag maken, heeft u de tijd om de afstand te bekijken, een keuze te maken van de golfclub en alvast uw slag te analyseren. Hierdoor bent u in staat direct te slaan zodra het uw beurt is. Het kan ook helpen om altijd wat extra tee's en golfballen in uw broekzak of in de houder van uw golfkar te stoppen. Hierdoor kunt u sneller een extra bal slaan, mocht dit noodzakelijk zijn.

De volgende tips kunt u gebruiken om als golfer bij te dragen aan een vlot speeltempo:

 1. Kies de juiste tee vanaf waar u speelt.
 2. Zorg ervoor dat u al helemaal klaar bent om te spelen als u aan de beurt bent.
 3. Bent u eerder klaar dan een medespeler om te slaan en is het veilig? Sla dan alvast.
 4. Moet een medespeler eerst nog de bunker aanharken? Sla dan alvast als het veilig is.
 5. Ligt uw golfbal na een putt al vlakbij de hole? Hole dan meteen uit.
 6. Moet uw medespeler bij een lastige slag eerst alle opties afwegen? Sla dan als eerste.
 7. In de meeste gevallen is dit beter: sla eerst uw eigen bal, help dan een ander met zoeken.
 8. Leer samen met uw golfprofessional een korte pre-shot-routine aan.
 9. Speel een provisionele bal als de bal verloren of buiten de baan zou kunnen zijn.
 10. Maak de green meteen vrij, noteer de scores op de volgende tee.
 11. Kijk goed mee als anderen slaan, dat scheelt veel zoektijd.

Welke rol hebben de golfclubs, golfbanen en wedstrijdorganisaties?

Ready golf heeft als basis dat de voorzieningen van de golfbaan en de toepassing van ready golf principes toegepast worden door de golfclubs, golfbanen en wedstrijdorganisaties. Dat houdt voor de golfbaan bijvoorbeeld in dat de golfbaan aan bepaalde eisen voldoet. Een niet al te lange carry van tee naar fairway, de pinpositie en de snelheid van de greens kan een belangrijke factor spelen in het versnellen of vertragen van het golfspel. Goede bewegwijzering en duidelijke afstandsmarkeringen hebben ook een positieve invloed op de snelheid van het spel.

Andere zaken waar clubs, banen en wedstrijdorganisaties de snelheid van het golfspel mee kunnen beïnvloeden is het verzorgen van efficiënte starttijden en groepen, het erop toezien van een goede doorstroming op de baan door de marshal en het kiezen van snellere spelvormen tijdens wedstrijden.

Advertentie